Ocet jabłkowy 6 % Jamar można wykorzystać w kuchni na wiele sposobów: do wszelkiego rodzaju marynat, ale także jako bazę do sosów czy też dodatek do sałatek.
100 % naturalny, na wodzie ze źródeł jurajskich, do marynat, sosów, dipów, Produkt polski
Jamar
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Ocet jabłkowy 6 % kwasowości.
Powstały osad jest naturalną cechą produktu i nie stanowi jego wady.
Przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C.
Do bezpośredniego spożycia rozcieńczyć z wodą w stosunku 1:1. Stosować do marynat, sałatek, dressingów.
Smażone śledzie w zalewie octowej
Składniki:
- 5 solonych filetów śledziowych
- 1 szklanka mąki, sól, pieprz
- olej do smażenia
Zalewa:
- 1,5 szklanki wody,
- 1 szklanka octu jabłkowego 6 %
- 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli
- 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 cebula, 1 marchew
Przygotowanie:
Wymoczone filety pokrój na mniejsze kawałki, obtocz w mące z solą i pieprzem, usmaż na złoto i odsącz. Zagotuj wodę z octem, cukrem, solą i przyprawami. Dodaj pokrojone warzywa i ostudź. Śledzie i warzywa układaj warstwami, zalej zalewą. Odstaw na 24-48 h w lodówce.
Smacznego śledzika w marynacie
Butelka
Polska
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl