Jamar Passata pomidorowa BIO klasyczna
Passata klasyczna Jamar BIO łączy w sobie smak dojrzewających w słońcu słodkich i aromatycznych pomidorów z jakością, którą gwarantują Bio plantacje. To pozycja w portfolio JAMAR przygotowana dla konsumentów szczególnie zwracających uwagę na jakość produktów wykorzystywanych w kuchni. Idealnie nadaje się do przyrządzenia przepysznych potraw kuchni polskiej, włoskiej i nie tylko.
Passata klasyczna Jamar BIO łączy w sobie smak dojrzewających w słońcu słodkich i aromatycznych pomidorów z jakością, którą gwarantują Bio plantacje. To pozycja w portfolio JAMAR przygotowana dla konsumentów szczególnie zwracających uwagę na jakość produktów wykorzystywanych w kuchni. Idealnie nadaje się do przyrządzenia przepysznych potraw kuchni polskiej, włoskiej i nie tylko.
produkt bio, gęsty przecier pomidorowy, najwyższa jakość
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii podane na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Rozwarstwienie nie stanowi wady produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Bio Curry z ciecierzycy w pomidorach Składniki na Bio curry z ciecierzycy w pomidorach: 700 ml passaty Jamar Bio, 1 puszka ciecierzycy Jamar Bio, 1 łyżka oleju, 1/2 cebuli, 2 cm korzenia imbiru, 1 ząbek czosnku, pół puszki mleka kokosowego (ok. 200 g), po 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, mielonego kuminu, papryki słodkiej, kurkumy, ¼ łyżeczki chili, świeża kolendra do smaku. Na rozgrzany olej wrzuć drobno posiekaną cebulę, imbir i czosnek. Podsmażaj, na małym ogniu często mieszając aż cebula zrobi się szklista. Pod koniec dodaj przyprawy i przesmaż na wyższej temperaturze przez kilkadziesiąt sekund. Następnie dodaj passatę i ciecierzycę razem z zalewą. Całość zagotuj, przykryj, zmniejsz płomień do minimum i gotuj ok 20 minut. Mleko kokosowe wymieszaj z niewielką ilością wywaru i wlewaj powoli do garnka stale mieszając, po czym przykryj garnek i gotuj 15 minut. Na koniec dodaj sól do smaku. Curry doskonale smakuje z ryżem i dodatkiem świeżej natki kolendry.
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp.j. Albertów 69 42-165 Lipie www.jamar.pl
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp.j. Albertów 69 42-165 Lipie www.jamar.pl
przecier pomidorowy¹ (99,7 %), sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ¹Pomidory pochodzą z upraw ekologicznych., Zawartość ekstraktu ogólnego nie mniej niż 7,5 %
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Energia | 132 kJ / 31 kcal |
Tłuszcz | |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 5,3 g |
- w tym cukry | 4,5 g |
Błonnik | 1,3 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 0,32 g |