Jamar dżem truskawkowy obniżona zawartość cukru
pełny kawałków owoców, na wodzie ze źródeł jurajskich
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 0÷25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j. Albert6w 69 42-165 Lipie www.jamar.pl
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j. Albert6w 69 42-165 Lipie www.jamar.pl
truskawki, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, cukier, substancja żelująca: pektyny, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany wapnia, substancja zagęszczająca: guma guar, Łączna zawartość cukru 34 g na 100 g produktu, Sporządzono z 40 g owoców na 100 g produktu
Wartości odżywcze (%) | w 100 g produktu: |
---|---|
Energia | 613 kJ / 145 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 34 g |
- w tym cukry | 28 g |
Białko | |
Sól | 0,03 g |