Ocet spirytusowy 10% Jamar to najchętniej wybierany ocet w Polsce. Nie zawiera żadnych dodatków. Bardzo dobry do marynowania warzyw, grzybów oraz mięs.
na wodzie ze źródeł jurajskich, do marynat, sosów, dipów
Jamar
Ocet spirytusowy 10 % kwasowości.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C.
Do bezpośredniego spożycia rozcieńczyć z wodą w stosunku 1:2.
Przepis na ogórki marynowane z przyprawą curry
Składniki:
- ogórki (krótkie)
- ocet spirytusowy 10 % Jamar - 1 szklanka
- woda - 1,5 litra
- cukier - 2 szklanki
- sól - 2 łyżki
- curry - 3 łyżeczki
- gorczyca - 1 łyżeczka
- koper, natka selera, cebula
Wykonanie:
Do każdego słoika włożyć koper, liść selera (większy), cebulę grubo krojoną w ósemki, 1 łyżeczkę gorczycy i ogórki zielone pokrojone wzdłuż na ćwiartki. Gorącą zalewę wlać do słoików, zakręcić słoiki, włożyć do garnka z gorącą wodą i gotować 5 minut od zagotowania, następnie schłodzić.
Butelka
Polska
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
ZPS "JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl