Sos boloński Jamar to dodatek do dań rodem z Włoch, charakteryzujący się intensywnym smakiem pomidorów. Wzbogaci smak wielu potraw, szczególnie tych z makaronem.
szybkie i łatwe danie
Jamar
Sos pomidorowy z warzywami. Produkt pasteryzowany.
Najlepiej spożyć przed: data i numer partii podane na wieczku. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Najlepiej spożywać po podgrzaniu, używając do dań z makaronem.
Sprawdź nasz przepis na sos boloński z mięsem.
Składniki: olej do smażenia, 300 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, sos boloński Jamar, 400 g min. makaronu, opcjonalnie ser do posypania lub świeże zioła.
Przygotowanie:
Smaż mięso 15 minut na mocnym ogniu. Dodaj sos i podgrzewaj całość kilka minut. Gotowy sos wyłóż na ugotowany makaron. Całość możesz posypać tartym serem lub świeżymi ziołami. Smacznego!
Słoik
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp.j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
ZPS "JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69,
42-165 Lipie
www.jamar.pl
przecier pomidorowy (140 g pomidorów na 100 g produktu), cebula (5 %), cukier, sól, skrobia modyfikowana, czosnek (0,5 %), olej rzepakowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, bazylia (0,5 %), zioła, przyprawy