Jamar ocet spirytusowy 10%
Ocet spirytusowy 10% Jamar to najchętniej wybierany ocet w Polsce. Idealnie nadaje się do marynowania warzyw, grzybów oraz mięs.
Ocet spirytusowy 10% Jamar to najchętniej wybierany ocet w Polsce. Idealnie nadaje się do marynowania warzyw, grzybów oraz mięs.
Do marynat, sosów, dipów, na wodzie ze źródeł jurajskich.
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz zdrowe, naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to ogromna dawka cennych składników odżywczych, a zarazem porcja niezbędnej codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do bezpośredniego spożycia stosować w rozcieńczeniu 1:2.
Ogórki marynowane z przyprawą curry Składniki: - Ogórki (krótkie) - Ocet spirytusowy 10% Jamar - 1 szklanka - Woda - 1,5 litra - Cukier - 2 szklanki - Sól - 2 łyżki - Curry - 3 łyżeczki - Koper, Natka selera, Cebula Wykonanie: Wodę, ocet, cukier, sól i curry zagotować. Do każdego słoika włożyć: koper, liść selera (większy), cebula 1/8 grubo krojona, 1 łyżeczka gorczycy i ogórki zielone pokrojone wzdłuż na ćwiartki. Zalać wrzątkiem zalewy, włożyć do gorącej wody i gotować 5 minut od zagotowania.
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j. Albertów 69 42-165 Lipie www.jamar.pl
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j. Albertów 69 42-165 Lipie www.jamar.pl