Jamar Passata groszkowa
zupa, sos, smoothie pyszne!
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Rozwarstwienie nie stanowi wady produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Przepis na zupę krem. 700 g Passaty Groszkowej Jamar Chrupiące grzanki lub groszek ptysiowy Ząbek Czosnku Przelać passatę do garnka. Podgrzać, kilka minut wystarczy. Dodać wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Podpiec grzanki. Pyszna zupa krem gotowa:) Passata jest świetna również jako sos - np. do kluseczek Gnocchi lub Tagliatelle.
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j. Albertów 69 42-165 Lipie www.jamar.pl
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j. Albertów 69 42-165 Lipie www.jamar.pl
groszek zielony (46 %), woda, cebula, olej rzepakowy, śmietanka (z mleka) w proszku, skrobia, sól morska
Wartości odżywcze (%) | Wartość odżywcza w 100 g produktu |
---|---|
Energia | 260 kJ / 62 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 6,1 g |
- w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 2,7 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 1,0 g |
Mleko : | Zawiera |